10.jpg

Pamokų laikas

PAGRINDINIS, VIDURINIS UGDYMAS

1.  8.15  –  9.00
2.  9.10  –  9.55
3. 10.05  –  10.50
Pietų pertrauka, (10.50-11.10)
4. 11.10  -  11.55
Pietų pertrauka, (11.55-12.15)
5. 12.15  –  13.00
Pietų pertrauka, (13.00-13.15)
6. 13.15  –  14.00
7. 14.10  –  14.55
8. 15.00  –  15.45

PRADINIS UGDYMAS

1.  7.45 - 8.30
2.  8.40 - 9.25
3.  9.35 - 10.20
4. 10.30 - 11.15
5. 11.30 - 12.15
6. 12.30 - 13.15

Mėnesio darbo planas

Telefonų numeriai

8 679 71332 - direktorė
8 672 65256 - direktoriaus pav.ugdymui Edita Dilienė
8 672 76484 - direktoriaus pav.ugdymui Violeta Dumbrienė
8 672 78434 - direktoriaus pav.ugdymui Rima Kazakevičienė
8 672 65080 - direktoriaus pav. administracijai ir ūkio reikalams
8 672 64323 - buhalterija
8 679 71332 - raštinė
8 672 05160 - socialiniai pedagogai
8 608 39097 - karjeros specialistė
8 672 67276 - biblioteka
8 672 67374 - psichologė
8 608 35074 - psichologė 1-6 kl. 
8-679 29109 - kompiuterinės techn. inžinierius
8 672 58262 - administratorius, budėtojas

Aktualu

 


 

 

Facebook

Erasmus+ projekto dalyviai grįžo iš Budapešto

Lapkričio 8 -11 dienomis mūsų gimnazijos 5 mokiniai ir 3 mokytojai svečiavosi Budapešto Fasori evangelinėje gimnazijoje, kur vykdė projekto programoje numatytas veiklas.

Projekto susitikimas buvo skirtas pristatyti valgymo ir vartojimo įgūdžių apklausos rezultatus, supažindinti kitų šalių projekto partnerius su maisto produktų pasiūla parduotuvėse Panevėžyje ir sezoniniu vaisių bei daržovių asortimentu. Šią informaciją mūsų gimnazistai Giedrė Baltušnikaitė ir Paulius Bareišis pateikė nufilmavę bei įgarsinę anglų kalba. Martyna Mickutė padarė skaidres bei lankstinukus apie sezoninius vaisius ir daržoves parduotuvėse. Jokūbas Palinauskas labia aiškia ir sklandžia kalba  įtaigiai pristatė anketos rezultatus. Po pristatymų kitų šalių mokytojai gyrė mūsų mokinius už labia gerus pristatymus. Nesigiriant mūsiškiai atrodė brandžiausiai tarp partnerių iš Italijos, Vokietijos, Vengrijos, Prancūzijos bei Portugalijos.

Kadangi projekto tema SVEIKA MITYBA, vengrai nuvežė pas vieną smulkų ožkų ir karvių  augintoją, kurio šeima gamina gardžius ožkos ir karvės pieno sūrius. Tuos sūrius ragavome, gėrėme ožkos pienu baltintą kakavą bei žolelių arbatą. Šeimininkė pasakojo apie šeimos verslą ir sėkmę parduodant sūrius turguje. Projekto idėja ir yra skatinti mokinius ir moktojus pažinti vietinius gamintojus ir įvertinti vietinę smulkių gamintojų produkciją, nors po praktinio seminaro, kur projekto dalyviai ragavo industriniu būdu pagamintų produktų bei naminių, nugalėjo pagal įvertintą skonį industriniai gaminai. Tai daug pasako apie dabartinio jaunimo valgymo įpročius: kuo daugiau dirbtinių skonio stiprintojų, tuo maistas atrodo patrauklesnis. Stengsimės ugdyti kitokį požiūrį į natūralų maistą ir žinome, kad susidursime su iššūkiais.

Per pratybas po paskaitos apie maisto produktų etiketes ir jų aiškinimą mokiniai patys bandė dėlioti produktus pagal jų maistinę vertę į piramidės lentynas bei skaitydami etiketes išrinkti sveikesnį produktą. Daugelis pirmą kartą susipažino su tokiais terminais kaip sočiosios ir nesočiosios riebiosios rūgštys, kalis, baltymai, kokios yra jų rūšys – ir visa tai anglų kalba. Taigi, kažko vertingo išmoko ar bent jau susipažino visi.

Susitikimą užbaigė atsisveikinimo vakaronė su tradiciniais dalyvaujančių šalių valgiais bei vengrų tautiniais šokiais. Projekto dalyviai išradinagai dainavo savo šalies dainas, įjungdami kitus ir sulaukdami palaikančių plojimų.

Grįžome pasisėmę žinių, įgūdžių, bičiulystės ir tolesnio noro sveikai maitintis bei skleisti savo patirtį kitiems.

Projekto koordinatorė Meilutė Balbieriūtė  

Meniu

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas