Juozo Giedraičio vardo Lietuvos moksleivių fondo stipendijų teikimo iškilmės

  • Paskelbta: 2024-10-03
  • Kategorija: Renginiai

Dar vasariškai šiltą 2024 m. rugsėjo 27-ąją į Kazimiero Paltaroko gimnazijos aktų salę rinkosi garbūs svečiai, mokytojai, gimnazistai. Tą dieną pirmą kartą gimnazijos istorijoje vyko ypatingas renginys – Juozo Giedraičio vardo Lietuvos moksleivių fondo stipendijų teikimo iškilmės.

Šventė pradėta iškilmingu Lietuvos Respublikos ir Jungtinių Amerikos Valstijų vėliavų įnešimu. Darniai ir pakiliai tą dieną skambėjo ir Lietuvos valstybės himnas, giedamas gimnazijos mokinių choro ir visų susirinkusiųjų. Į garbius šventės svečius ir dalyvius kreipėsi Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas, OFM. Gerbiamas vyskupas priminė, kad esame amžinai įpareigoti saugoti ir ginti esmines vertybes – Laisvę ir Tėvynę. Šią mintį pratęsė ir šventėje dalyvavęs Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Vladas Songaila. Svečias priminė dramatiškus mūsų valstybės istorijos momentus, kai lietuviai nesusitaikė su sovietų okupacija ir liko ištikimi Nepriklausomybei ir Laisvei. Apie lietuvių ryžtą ginti Laisvę ir Nepriklausomybę kalbėjo ir partizano Juozo Jakavonio – Tigro dukra Seimo narė Angelė Jakavonytė. Ji ne kartą akcentavo, kad būtent partizanus turime laikyti tais asmenimis, kurie dėjo kertinius mūsų šalies Nepriklausomybės pamato akmenis. Kovoti ir išgyventi jiems padėjo tik besąlygiškas pasitikėjimas Dievu ir Laisvės siekis.

Susidomėję šventės dalyviai klausėsi ir Juozo Giedraičio fondo steigėjo bei vykdomojo komiteto pirmininko Jono Vainiaus pasakojimo apie fondo pirmininko Juozo Giedraičio gyvenimą, asmenybę ir veiklą. Fondo pirmininko pasakojimas apie Juozo Giedraičio veiklą tapo liudijimu, kiek daug dėl gimtojo krašto laisvės galėjo nuveikti žmogus, savo gyvenimą grindęs krikščioniškosiomis ir patriotiškosiomis vertybėmis.

Šventės kulminacija tapo Juozo Giedraičio vardo Lietuvos moksleivių fondo nominantų ir stipendininkų paskelbimas. 2024 m. birželio 27 d. vykusiame posėdyje komiteto nariai (Egidijus Giedraitis, Laimutis Purlys, Paulius Saudargas, Nerijus Šmerauskas, Jonas Volungevičius) nutarė fondo stipendijas skirti visiems, prašymus pateikusiems, Kazimiero Paltaroko gimnazijos  mokiniams: Milai Andrejevai, Žiedei Daškevičiūtei, Robertai Kalkytei, Elzei Kęstaitytei, Jokūbui Kuklinskui, Faustai Meškauskaitei, Marijai Rozytei ir Justinai Stakytei. Fondo stipendijų skyrimo komiteto nariai, slaptai balsuodami, išrinko geriausius rašinius: II-oji vieta paskirta Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokinei Robertai Kalkytei. Stipendininkus sveikino gimnazijos direktorė Gražina Gailiūnienė, Juozo Giedraičio fondo vykdomojo komiteto pirmininkas Jonas Vainius, o Juozo Giedraičio fondo stipendijų pažymėjimus įteikė vyskupas Linas Vodopjanovas, OFM. Iškilmėse dalyvavęs ir apie Šv. Pranciškaus stigmatizacijos 800 metų sukaktį pasakojęs kunigas Juozapas Marija Žukauskas, OFM Juozo Giedraičio fondo pažymėjimą įteikė II-osios vietos laimėtojai Robertai Kalkytei.

Iškilmės baigtos giesme „O Kristau, pasaulio Valdove“, kurią atliko gimnazijos choras. Dėkojame visiems iškilmėse dalyvavusiems garbiems svečiams, mokytojams, gimnazistams.

Nuotraukos:
Stasys Skrebys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas