Augu scenoje

  • Paskelbta: 2023-12-20
  • Kategorija: Renginiai

Į žemę krentančios baltos, purios snaigės dovanoja tylų Šventų Kalėdų laukimą. O Kazimiero Paltaroko gimnazijos 4c klasės teatro studijos „DramaZgis“ mažieji teatralai , ruošiasi paskutiniam spektaklio „Tyn tan lyliumai“ pasirodymui.

Trupė „DramaZgis“ susikūrė 2021 m. rugsėjo mėnesį.   Žingeidūs , kūrybingi, motyuoti, drąsūs teatro studijos nariai, nuosekliai ugdomi teatrinės raiškos gebėjimų, režisierės - teatro mokytojos Daivos Barzinskienės ir mokytojos-metodininkės Ainos Cimermonienės , “išleido“ , nei daug, nei mažai, 4 spektaklius, o vien šiais metais  , spektaklis „Tin tan lyliumai“ jau turėjo apie dvidešimt pasirodymų.

Spektakliais žavėjosi : miesto lopšelių-darželių, gimnazijų , bendruomenių žiūrovai. Spektaklis labai artimas visiems: mažiems ir dideliems. Mažieji džiaugėsi , krykštavo, plojo katučių, išvydę žinomus personažus, o suaugę braukė ašaras. Taip jautriai buvo suvaidinta visiems gerai žinoma pasaka.

Panevėžio Šv. Juozapo globos namų gyventojai liko patenkinti, kad mažieji mokinukai auga nepraradę jautrumo, supranta draugystės ir širdies šilumos svarbą. 

Studija „DramaZgis“ dalyvavo Panevėžio miesto vaikų ir jaunimo teatro šventėje „Drąsiau“, o XII Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūroje-šventėje „Šimtakojis“ Panevėžio mieste užėmė antrąją vietą ir buvo deleguoti į respublikinį turą, kuris vyko Plungėje nuotoliniu būdu. Jame buvo peržiūrėta net šešiasdešimt geriausių Lietuvos teatro studijų spektaklių. 

Mūsų spektaklį taip pat  galima peržiūrėti virtualioje. erdvėje:

 

O metų pabaiga studijai „DramaZgis“ –  ypatingai darbinga. Sulaukėme gausių kvietimų iš Panevėžio rajono Velžio, Dembavos , Upytės bendruomenių. Dalyvavome Kalėdinės eglutės įžiebimo renginiuose ir vaikučius bei tėvelius pradžiuginome savo žaisminga pasaka bei aktoriniais gebėjimais.

Mažieji aktoriai įgavo neužmirštamos patirties scenoje, augo patys kurdami vaidmenis, skleidėsi kaip asmenybės. 

Dėkojame mažųjų aktorių tėveliams už finansinę paramą ir palaikymą .

O studijos „DramaZgis“ laukia nauji spektakliai ,nauji iššūkiai ir didėjantis žiūrovų ratas. Iki kitų susitikimų!

 

4c klasės mokinės Gabrielės mama Kristina Švitrienė

Nuotraukos:
Mokytoja Daiva Barzinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas