Kalėdinė mokomųjų mokinių bendrovių eXpo’2023

2023.12.08 Vilniuje, Kalėdinėje mokomųjų mokinių bendrovių eXpo’2023 dalyvavo Panevėžio Kazimiero Paltaroko Gimnazijos moksleivių komanda "GearUp".

Tai didžiausias metinis Lietuvos Junior Achievement renginys, šiemet apjungęs 600 jaunųjų verslininkų, 130 mokytojų ir 150 verslininkų, partnerių, mentorių ir investuotojų.  Parodos atidaryme sveikinimo žodį tarė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Šiemet pirmą kartą parodoje buvo organizuota skaitmeninio verslumo Pitch-ų sesija 5-8 klasių moksleiviams. Joje dalyvavo 15 komandų. Viso renginio metu buvo didelis užimtumas tiek moksleiviams, tiek mokytojams.

Šiemet į šią mugę buvo pakviesta ir Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokinių mokomoji bendrovė „GearUp“, kuriai vadovauja Titas (I b gimn. kl.). Bendrovėje dirba dar keturi Ib gimn. kl. ir Ia  gimn. moksleiviai: Aurelijus (marketingo viceprezidentas),Tadas ir Kajus (finansų viceprezidentai) ir Kostas (gamybos viceprezidentas). „GearUp“ teikia sportinio inventoriaus nuomos paslaugą. Komandos nariai Iš komisijos narių sulaukė nemažai komplimentų, gavo naudingų patarimų, kaip išgryninti produkto išskirtinumą, tikslinį vartotoją bei kaip patobulinti paslaugą. Parodos metu buvo daug susitikimų, naujų pažinčių, kontaktų apsikeitimų. 

Parodą vainikavo gausūs apdovanojimai, rėmėjų dovanos, iliuzionisto pasirodymas ir koncertas. Mūsų gimnazijos komanda (kartu važiavo net 40 mūsų gimnazijos 8 kl. moksleivių, pasirinkusių „Verslumo pradmenys" modulį) visi vienbalsiai tvirtino, kad gavo daug naujos patirties ir motyvacijos kurti verslus jau mokyklos suole.

 

Nuotraukos:
Verslumo mokytoja Greta Bujokaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas