Universitetinė moksleivių konferencija „Kurkite ateitį kartu su VILNIUS TECH“

Šių metų gegužės 3 dieną Vilniaus Gedimino technikos universitete vyko Universitetinė moksleivių konferencija „Kurkite ateitį kartu su VILNIUS TECH“. Moksleiviai iš įvairių Lietuvos gimnazijų pristatė labai įdomių 20 projektų.

Mūsų gimnazijos I klasės VGTU grupės mokinės, vadovaujamos biologijos mokytojos Ritos Štaupienės, pateikė du projektus. Kalkytė Roberta ir Kęstaitytė Elzė pristatė tyrimą „ Žmogaus kirkšnies skausmingumo nustatytas prieš ir po operacijos“. Bendradarbiaudamos su Panevėžio respublikinės ligoninės chirurgu Domantu Balsiu, jos apklausė 15 pacientų, kuriems buvo atlikta kirkšnies išvaržos operacija. Iš gautų duomenų sužinojo, kad pacientai didesnį skausmą jautė po operacijos, nei prieš ją. Tačiau praėjus mėnesiui, pacientai skausmo nebejautė.

Meškauskaitė Fausta ir Norkutė Rugilė atliko tiriamąjį darbą, kurio tikslas- nustatyti rankų odos drėgmę naudojant skirtingus rankų kremus: " NUNU by Simona Nainė" ir " DOUGLAS ELENTIAL EXTRA RICH". Tyrimas buvo atliktas skirtingose rankų zonose: rieše, plaštakoje, delne. Projekto metu, naudodamos odos drėgmės analizatorių, ištyrė 15 moksleivių odos drėgmės kiekį ir nustatė, kad " NUNU by Simona Nainė " drėkinamasis rankų kremas geriau drėkina odą. Tačiau nei su vienu iš naudotų kremų nepavyko pasiekti reikiamų normų.

Džiaugiamės mūsų gimnazistų kūrybiškumu, noru tobulėti ir labai laukiame naujų tyrimų, atradimų, projektų.

Nuotraukos:
Ina Kytrienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas