Moksleivių IT konferencija: „Informiko žinių forumas 2024“

  • Paskelbta: 2024-03-01
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 27 d. KTU „Santakos“ slėnyje įvyko antrasis mokslinės konferencijos pobūdžio renginys, skirtas Lietuvos moksleiviams. Šių metų pagrindinė konferencijos tema – IT ir lietuvių kalba.

Mūsų gimnazijos moksleiviai Aleksas Žilys ir Modestas Raila (8c) sukūrė begalybės kubą, kurio RGB šviesų animacija keičiasi muzikos ar kt. garsų ritmu. Dominykas Šimukauskas (8c) įgarsino pasaką be galo. Konferencijoje Mėta Mačenskaitė (6c) ir Arnoldas Tamelis (5b) pristatė projektą „Pasakų žibintas“. 

Pasakų žibintas yra sukurtas kaip magiškas meninis kūrinys, kuriame harmoningai susipina pasakos žodis, spalvos, garsai ir optinė magija.  Pagrindinė magiško rutulio savybė – chameleoniškas spalvų pokytis, nepaliekantis žiūrovų abejingų. Kubo formos struktūra, kintančios spalvos ir įvairių garsų harmonija sukuria unikalų įspūdį, kai skaitant pasaką viskas gali keistis iki begalybės. Kiekvienas žvelgdamas į šį magišką meno kūrinį keliauja mintimis į savo vaizduotės pasaulį,  kur susipina vasaros, rudens, pavasario spalvos, bet tai ne paveikslas, o kintanti, gyvybės kupina magija. Tokie dirbiniai, kai į vieną susilieja mokslas ir menas, yra tikrai unikalūs, šiuolaikiški, naujoviški, įdomūs ir patrauklūs. 

Pasakų žibintas tampa magišku langeliu į fantazijų pasaulį, kuriame spalvos gyvena ir  keičiasi, žavi ir vilioja, atnešdamos žiūrovui nepaprastą estetinį malonumą  begalinėje pasakos erdvėje.

Mokinius konferencijai ruošė lietuvių kalbos mokyt. Gražina Trybienė ir IT mokyt. Laura Kuchalskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas