Erasmus Mobilumų projekto dalyvių pažintis su Šiaurės Reino-Vestfalijos Žeme tęsiasi

Jau savaitę  viešime Vokietijoje ir jaučiamės laimingi. Mums patinka viskas: maistas, draugai, jų šeimos. Kartais vakarais  suprantame, kad jie turi mokytis, todėl užsiimame patys skaitydami knygas, naršydami telefone, bendraudami su namiškiais. Smagiai pralėkė savaitgalis: mūsų mokytojos su mokiniais, kurie gyveno ne šeimose, aplankė Kelną ir gėrėjosi Katedra(Koelner Dom); kiti su savo globojančiomis šeimomis važiavo į Miunsterį, netgi Oberhauzeną, treti karstėsi pramogų parke, likusieji nenuobodžiavo  vokiečių šeimose.

Pirmadienį vaikščiojome po Emzės upės parką, išbandėme interaktyvią programėlę, kuri supažindina su eksponuojamais augalais ir veikia kaip gidas, bet pomidorų auginimas mūsų nestebina – mes tai matome savo tėvų soduose. Nematėme, kad Varendorfe šiltnamiuose augtų pomidorai, taigi, vokiečių vaikams turėtų būti įdomu sužinoti, kaip atsiranda pomidorai parduotuvėse.

Šiandien(antradienį) buvo labai įdomi diena, nes turėjome grupėse kartu su vokiečių partneriais kurti žaliuosius maršrutus po Europą: iš Rytų į Vakarus ir iš Šiaurės į Pietus. Pasirinkome iš Panevezio/Varendorfo į Stokholmą; Panevėžio/Varendorfo į Bukareštą; Pan/Vardf į Valensiją ir į Bergamo. Aišku, daug daugiau galimybių keliauti iš Varendorfo į pietines Europos šalis, nes galima važiuoti traukiniais, o mums beliko Flixbusas, kuriuo pasitikėti (patyrėme patys savo kailiu) nelabai galima, kai reikia planuoti persėdimus. Traukinių turime mažai, autobusai nelankstūs kainos atžvilgiu, pasiūla minimali. Na, bet ne skųstis susirinkome, o  mokytis vokiečių kalbos ir pažinti Varendorfo apylinkes bei Šiaurės Reino Vestfalijos federacinę Žemę, ugdyti tvarumą savyje, susipažinti su naujomis skaitmeninėmis priemonėmis, kurios padeda tyrinėti aplinką.

Rytoj laukia kelionė į Miunsterį ir ekskursija po šį miestą, o poryt(rugsėjo 26d.) vykstame apžiūrėti Diuseldorfo, kuriame  dirba Šiaurės Reino –Vestfalijos žemės parlamentas ir stovi Reino Bokštas(Rheinturm). Ten irgi lankysimės.

Taigi, laukite kitų įspūdžių.

Nuoširdžiai, Erasmus grupinio mobilumo grupė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas