ERASMUS+MOBILUMŲ PROJEKTO VIENAS ETAPAS ĮVYKDYTAS

Rugsėjo 30d. ankstų rytą Flixbus autobusas įriedėjo į Vilniaus autobusų stotį. Mūsų varginga, bet tvarioji kelionė baigėsi.

Dabar tik prisiminimais grįžtame į Šiaurės Reino Vestfalijos Žemės miestą Varendorfą ir atgaminame, ką patyrėme paskutinėmis mobilumo dienomis: vaikščiojome po Miunsterį, vedami  Marijos gimnazijos mokytojos Ulrikės, kuri parodė miestą su visomis jo įžymybėmis...ir visur mirgėjo dviračiai, dviračiai, kurių reikia saugotis, einant šaligatviais. Miunsteris kadaise(XVI a.) buvo svarbus miestas, kuriame vyko kovos tarp evangelikų ir katalikų, būta žiaurių kankinimų, kol nugalėjo protestantizmas. Bažnyčių gausa  liudija religines kovas.

Aplankėme Diuseldorfą, kuriame įsikūręs Šiaurės Reino Vestfalijos parlamentas arba Landtag, žiūrėjome į Diuseldorfą, Reino upę iš aukščiausio Europoje bokšto (Rheintower). Diuseldorfas turi gražiausią Vokietijoje Reino krantinę, bet, deja, taip pliaupė lietus, kad turėjome bėgte lėkti iki artimiausios kavinės, kad neperšlapti.

Turbūt, įsimintiniausia liko atsisveikinimo vakarienė, į kurią buvo pakviestos vokiečių šeimos, kuriose mes gyvenome. Vakarienė vyko L‘antica itališkoje picerijoje. Ten mes atsipalaidavome, dainavome lietuviškai, šokome kartu su vokiečių partneriais.

Taigi, buvo visokių patirčių: vieniems nepatiko maistas, kiti džiaugėsi šiltais santykiais šeimose, globojimu, neliko nepastebėtas vokiškas taupumas, bet – toks jau gyvenimas, jame nutinka visko.

Dabar ruošiamės atsiskaitymo- sklaidos renginiui spalio 22d. 14:00 Aktų salėje, į kurį kviečiame visus, kam įdomu pasiklausyti apie Erasmus+ projektą.

Meilutė Balbieriūtė, Erasmus+ projekto vadovė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas